9) بسط ارزشها و هنجارهای اجتماعی و آموزههای معنوی در بین تمام سطوح و طبقات اجتماعی جامعه:
جامعه ما ارزشمدار و هنجارهای حاکم بر آن دارای نکات مثبت فراوان میباشد. کار و همت از موضوعات ارزشی از دیر باز تا کنون بوده است. یکی از راههای عملیاتی نمودن پیام نوزی تکیه و بهره گیری از این ظرفیت بالا در سطح جامعه می باشد که اگر به درستی و نحو مطلوب از آن استفاده گردد شاهد بالارفتن میزان کارایی و کارآمد سازی در اجرای صحیح موضوع تعیین شده در سال جاری حواهیم بود.
۱۰) بهرهگیری از آموزشهای عمومی از طریق رسانههای ارتباط جمعی:
به کارگیری هدفمند از رسانههای دیداری و شییداری و ارتباط جمعی به خصوص صدا و سیما، در کنارآموزشهای تخصصی مدیران و متولیان ذیربط. از اهمیت زیادی برخوردار میباشد. همانگونه که حضرت امام خمینی(ره) فرمودند. صدا و سیما به مثابه دانشگاه عمومی است. پس بایسته است در سال جاری شاهد ضبط و پخش برنامههایی هدفمند و تأثیر گذار جهت گسترش این مهم در بین تمام سطوح جامعه که از این دانشگاه عمومی بهرهمند هستند باشیم.
۱۱) پایش مستمر، ارزشیابی و ارزشگذاری بر مجموعه فعالیتها و تلاشهای انجام شده:
بازکاوی و پایش مستمر و در صورت نیاز، اصلاح و بازنگری فعالیتهای تدارک دیده شده در طول سال ضمن نظارت پایدار بر فعالیتهای تدارک شده موجب ارتقاء سطح کارایی و افزایش توان مضاعف و جلوگیری از هدر رفت زحمات کشیده شده در این خصوص خواهد شد. در این ارتباط می توان از افرادی که به نحوی از انحاء در برنامه ریزی، طراحی وعملیاتی نمودن این عنوان تلاش و کوششی مضاعف نموده اند.قدردانی به عمل آید. (اگر در آغاز سال جاری چنین مراسم قدردانی برای افراد شاخص و فعال سال گذشته صورت پذیرد در ترغیب و تشویق افراد در جدیت بخشی به این مهم در سال جدید بسیار مثمر ثمر و پر فایده خواهد بود . (
۱۲) تشکیل اتاق فکر، جلسات مشورتی برای تصمیمسازی و تصمیمگیری با هدف بهبود بخشی به روند اجرایی موضوع:
بهرهگیری خردمندانه و عقلایی از نظرات حاحبنظران و کارشناسان موجب کارایی بیشتر برنامهها و فعالیتهای تدارک دیده شده در این خصوص در سال جدید را فراهم خواهد ساخت.
۱۳) تلاش جدی در ریلگذاری و تعیین دقیق مسیرهای دستیابی به نقاط هدفگذاری شده:
اتخاذ سازوکاری هدفمند در تدوین لوایح، طرحها، قوانین و آیین نامههای لازم در جهت تعیین چارچوب و حدود ثغور و ضوابط قانونی مراحل برنامه ریزی، طراحی و اجرایی موضوع از لوازم ریلگذاری و تعیین دقیق مسیر برنامه ریزی شده میبلاشد. یکی از اشکالات و نواقصی که معمولا در اجرایی نمودن بعضی نظرات و دستورات در بین جامعه به ویژه در بین دستگاههای اجرایی کشور بوجود میآید، خلاء و فقدان راهکار قانونی وآیین نامههای اداری می باشد که این امر کندی کم تحرکی را در مراحل اجرایی در پی دارد. به همین دلیل چاره اندیشی در این خصوص متضمن پویایی و تحرک فعالانه دستگاهها و اشخاص حقیقی و حقوقی در این خصوص خواهد شد.
۱۴) بهرهگیری از آیات و روایات و سخنان بزرگان و اندیشمندان و...:
استفاده ازآیات الهی قرآن کریم (... فاذا فرغت فانصب...قرآن کریم سوره الشرح، آیه ۷. ترجمه: پس هنگامی که از کار مهمی فارغ میشوی به مهم دیگری پرداز...) و احادیث قدسی، روایات و احادیث نبوی (پیامبر گرامی اسلام(ص): الکادّ لعیاله کالمجاهد فی سبیل الله.ترجمه: کار و تلاش برای خانواده مانند کسی است که در راه خدا جهاد می کند.) و ائمه اطهارسخنان بزرگان و فرزانگان برای نهادینه سازی بحث کار و همت در بین بسیار مؤثر خواهد بود.اگر رجوعی مدبرانه و با تامل در آموزههای دینی و نیز اشعار،منظومات و حکایات و امثال و.. بزرگان داشته باشیم در خواهیم یافت که مطالب و اطلاعات ذیقیمت بسیاری در ارتباط با کار و تلاش و همت وارد شده است. بهره گیری از آنها می تواند ما را در جامعهای که دینمدار و حقمحور بوده و از میزان پذیرش والایی اینگونه آموزه ها در میان مردم برخوردار است به درستی به سوی دستیابی اهداف تعیین شده رهنمون خواهد ساخت و از طرفی دیگر این آموزهها به فرهنگ سازی موضوعات فوق کمک شایان توجهی خواهد نمود.
۱۵) اولویت بندی برای طرحها، برنامهها و پروژههای اجرایی:
برای طرحها و پروژههایی که امکان و ظرفیت لازم برای افزایش و رشد تولیدات و فعالیت را بدون افزایش بودجه در سال جاری دارند بایسته است تعیین اولویت شوند. با توجه به اینکه بودجه سالانه قبل از عنوان گذاری این سال بسته شده است امکان تغییر و یا افزایش بودجه مضاعف برای بعضی از طرحها و کارها و بسیار سخت و یا غیر ممکن است لازم است در این خصوص با اولویت بندی بعضی از طرحها و پروژهها طوری که به دیگر طرحها آسیب وارد نشود. میتوان گام اساسی در این زمینه برداشت.
۱۶) بهرهگیری حداکثری و مضاعف از پایگاهها، مراکز و تشکلهای فعال دینی:
مساجد، حسینهها، هیئات مذهبی، انجمنهای اسلامی، که دارای مخاطبان زیادی بوده و از جایگاه ویژهای بر سطح جامعه برخوردار میباشند از پایگاههایی هستند که میتوانند نقش مهمی در ترویج و بسط اندیشه کار و همت مضاعف را در جامعه به عهده گیرند که این امر نیاز به برنامهریزی مضاعف و جدی در خصوص دارد.
۱۷) ایجاد نگاهی جامع و فراگیر نسبت به موضوع در هنگام عملیاتی نمودن:
داشتن نگاهی جامع الاطراف همراه با توسعه و گسترش این موضوعات به تمام عرصههای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و پرهیز از بخشی نگری و جزء اندیشی در برنامهریزی و طراحی امور برای اجرای مناسب آن در سال جاری امری ضروری میباشد( همت و کار مضاعف تنها در امور خدماتی و اداری و اقتصادی خلاصه و محدود نگردد. لازم است این تفکر در تمام حوزههایی که جامعه با آن درگیر میباشند به خصوص در عرصههایی که با قشر نوجوان وجوان سروکار دارند مثل میادین ورزشی، مراکز علمی و پژوهشی و... توسعه یابد . (
۱۸) داشتن نگاهی واقعگرایانه و منطقی:
داشتن برخوردی واقعگرایانه و پرهیز از برنامهریزی و اجرای برنامههای احساسی، غیر منطقی و برداشتهای جناحی و خطی و محدود و معدود سازی آن به مباحث و کارهای کمارزش و سطحی از این عنوان، در صورت ملحوظ نداشتن و جدی نگرفتن این مهم، شاهد وارد آمدن آسیبهای جدی به اصل موضوع و اهداف مهم ترسیم شده برای آن خواهیم بود.
۱۹) ارایه الگوها و مستندات:
ارایه الگو و مستندات قابل ارایه اعم از تولیدات و برونداد و خروجیهادر زمینههای مختلف (فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و...) که در سنوات گذشته حاصل و نتیجه کار و همت مضاعف مدیران و کارکنان و دست اندرکاران (اشخاص حقیقی و حقوقی) بوده است باید توجه داشت که طرح مباحث صرفا توصیفی و انتزاعی و عدم ارایه الگوی عملی از تأثیرگذاری زیادی برخوردار نبوده و بعضی مواقع موجب عدم جدی گرفتن موضوع در سطح جامعه خواهد شد.
همچنین معرفی تعدادی از افراد نخبه ساعی و همت بلند که در زمینهها و عرصههای مختلف، دارای موفقیت بوده و موفقیت آنها نیز نتیجه و حاصل تلاش و کار مضاعف بوده است. این امر میتواند در انتقال تجربه و الگوسازی عملی و قابل مشهود برای جامعه و نیز استفاده بهینه و درست از فرصت و زمان در انجام این مهم مثمر ثمر و پر فایده باشد. (مصاحبه مستقیم با این افراد و نشان دادن آثار آنان و پخش آن در رسانهها به خصوص صدا و سیما).
۲۰) بهره گیری از ابزار و تکنولوژی چند رسانهای:
در ترویج فرهنگ کار و نهادینه سازی آن در سطح جامعه، استفاده معدود از یک رسانه و محدود سازی در یک ابزار رسانهای دیداری و یا شنیداری موجب خواهد شد تا از تمام پتانسیل و ظرفیتهای موجود به درستی و کامل استفاده نگردد. و در نتیجه انتظار دسترسی تمام وکمال وسهل الوصول به سیبل هدف گذاری شده عملا میسور نخواهد بود.
21) بهرهگیری از فضای مجازی وسایبری:
استفاده از فضای مجازی و شبکه سایبر میتواند حوزه فعالیت و میدان عملیات این پیام را بسیار گستردهتر و وسیعتر نماید. امروزه نقش شبکه اینترنت و فضای مجازی در ایجاد محیطی فراگیر برای بسط و شیوع اندیشه و موضوعات هدفمند بر کسی پوشیده نیست به خصوص اینکه غالب بهرهمندان این فضا را نیز جوانان و نوجوانان تشکیل میدهند. به همین دلیل خلاء حضور جدی در این فضا و عدم طرح و بسط موضوع در آن میتواند تا اندازهای ما را در دستیابی به اهداف متصور شده دچار نقصان کند.
۲۲) فضاسازی تبلیغاتی در محیط شهری و اماکن و میادین عمومی و خدماتی و... :
استفاده از محیطهای تبلیغی سطح شهرها (میادین، چهار راهها، نقاط پر رفت و آمد، خیابانهای اصلی)، اماکن عمومی، وسایل حمل ونقل عمومی مثل: ایستگاههای متر، قطارهای شهری، اتوبوس شهری، تاکسی و نیز تبلیغات جهتداردر میادین ورزشی، ترمینالهای مسافربری، بوستانها و پارکها مجتمعهای فرهنگی و تجاری و اقتصادی و خدماتی و... در ترویج فرهنگ کار و همت مضاعف تأثیر گذار بوده و شایسته است از این فضاهای تبلیغی به نحو احسن و مطلوب بهره گیری شود.
منبع: www.aftab.ir
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}